Wandelen langs vele theelichtjes

Koekange - Zeker 1600 waxinelichtjes in potjes wijzen vrijdagavond 6 december de weg in Koekange voor de deelnemers van de 2de Theelichtjeswandeltocht. De 1ste editie staat de organisatie nog helder voor de geest vanwege de overvloedige regenval, net voor de start van de tocht.

„Dat had ook wel weer wat, alleen zijn we bijna verzopen toen we op het laatste moment alle lichtjes aan moesten steken”, lachen de organisatoren. „Maar de deelnemers hebben er niets van gemerkt.” Het leverde toch nog 125 deelnemers op, dit jaar gaan ze voor veel meer. De wandeltocht voert door de krochten van Koekange: steegjes, schuurtjes en duistere weggetjes, waar de lichtjes voor sfeer zorgen. I

In totaal moet 3 kilometer afgelegd worden, een afstand die ook voor jeugd best te doen is. Start is bij dorpshuis De Schakel tussen 18.00 en 20.00 uur en onderweg zijn verschillende posten, waar vrijwilligers klaar staan voor de deelnemers met een activiteit of wat lekkers.

Riestebloazers

Onderweg kunnen de deelnemers ook even ergens naar binnen; niet alleen in het dorpshuis bij start en finish, maar ook bij de kerk. Deze is sfeervol verlicht en Jan Buiter speelt er op het orgel. Wat er verder te doen is onderweg, is nog even een verrassing. Behalve dan dat De Riestebloazers uit de Wijk met hun midwinterhoorns komen om wat mystieke geluiden door het dorp te slingeren. De organisatie laat met nadruk weten dat de route ook geschikt is voor wandelwagens, rollators en rolstoelen.