Meppeler Mannenkoor verzorgt sfeervol kerstconcert in Blijdenstein

Ruinerwold - Het Meppeler Mannenkoor verzorgt zondag 15 december een sfeervol kerstconcert in de Bartholomeuskerk op Blijdenstein in Ruinerwold.

Onder leiding van dirigent Roelof Bosma uit Hoogeveen brengt het koor een breed kerstrepertoire ten gehore bestaande uit onder andere bekende Engelse en Duitse klassieke kerstnummers, maar ook nummers zoals het bekende Franse kerstlied Jesus chez les Bretons. Daarnaast worden er enkele delen gezongen uit de Mis voor de Vrede, in 2000 gecomponeerd door de Welshman Karl Jenkins.

Meppeler Mannenkoor

Het Meppeler Mannenkoor werd al in 1926 opgericht en telt momenteel ruim 35 leden uit Meppel en omstreken, waaronder ook uit de gemeente De Wolden. Het meerstemmig zingende koor kent een breed repertoire van klassieke, religieuze, Slavische en moderne werken. De begeleiding van het koor op piano en orgel is in handen van Mannes Hofsink. Ook zal hij enkele improvisaties ten gehore brengen.

Als solist treedt sopraan Judith Sportel op. Ter verhoging van de kerstsfeer worden enkele bekende kerstliederen in samenzang uitgevoerd. De Bartholomeuskerk aan Blijdenstein 3 in Ruinerwold is vanaf 16.15 uur geopend. Het concert begint om 17.00 uur.

Kaarten

Kaarten voor het Kerstconcert van het Meppeler Mannenkoor zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Boekhandel Riemer Barth in Meppel of via secretariaat@meppelermannenkoor.nl of op de dag zelf aan de entree van de Bartholomeuskerk.