Bad To The Bone grilt zichzelf naar titel prolongatie

De Wijk - Bad To The Bone met in de gelederen Peter Roos uit de Wijk is afgelopen zondag voor de tweede keer op rij Grand Champion bbq Culinair geworden. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Stichting BBQ Wedstrijd Nederland S.B.W.N. dat een titel wordt geprolongeerd.

Tijdens de laatste wedstrijd in Gorssel stelde het team de competitie veilig. Het team wist de meeste punten veilig te stellen uit een totaal van 9 wedstrijden. ‘Het is een steeds sterker wordend deelnemersveld van echte barbecuefanaten en buitenkookliefhebbers. Daarmee is het toch echt een zwaarder bevochten overwinning dan vorig jaar’, aldus Roos.

Culinaire opmaak

Bij deze vorm van barbecueën moet niet gedacht worden aan speklapjes en satéstokken, maar gaat het naast smaak en bereiding, ook echt om een culinaire opmaak. ‘Denk daarbij aan mooie borden met complete maaltijden of gerechten bereid op een barbecue, Joy-Stove een Dutch Oven of op open vuur’, vertelt Roos. ‘De maaltijden worden na bereiding voorgezet aan een deskundige jury die het geheel beoordeelt en de punten verdeelt. Wie een mooie indruk wil hebben moet maar eens kijken op onze Facebook pagina Bad To The Bone BBQ en outdoor cooking team. Hier zie je wat en hoe er gekookt wordt, van fazant, struisvogelei en procureur tot aan broden en taarten aan toe alles.’

Kameraadschap

Hoewel er op het scherpst van de snede wordt gestreden op een wedstrijddag is de verhouding onderling uiterst vriendelijk en is er kameraadschap. Er kan altijd om advies, peper en zout of keukenhulpstukken gevraagd worden en ook buiten de wedstrijd om is er een prima sfeer en omgang met elkaar. ‘Voor volgend jaar verwachten we vooral door deze positieve sfeer weer aansluiting van nieuwe teams die de competitie aan willen gaan en gewoon graag stoeien met vuur en de beheersing ervan.’

Het team Bad To The Bone bestaat uit leden vanuit het hele land. Christiaan Boomker, Rick Snijder, Jan Oosterbroek, Erik en Aleida Manders en Peter Roos hebben door thuis veel te oefenen en veel appverkeer onderling de titel binnengehaald en verdedigd.