Geslaagde open dag voor Uitvaartvereniging Memento Mori

Ruinerwold - Uitvaartvereniging Memento Mori heeft op zaterdag 2 november voor het eerst meegedaan met de open bedrijvendag.

De aanleiding om mee te doen met deze dag was om de inwoners van Ruinerwold kennis te laten maken met de gerenoveerde aula en om de mogelijkheden te laten zien wat een aula te bieden heeft.

Lekke dak

‘Na een periode van wikken en wegen om de aula wel of niet op te knappen, hebben we besloten om dit toch te doen’, vertelt secretaris en penningmeestes Bertus Luten. Allereerst moest het lekke dak gerepareerd worden. Vervolgens werd de ontvangsthal en de toiletruimte aangepast aan de eisen van deze tijd. Ook de opbaar ruimte en de keuken kregen een opfrisbeurt. De wanden en plafonds zijn gesausd in bijpassende tinten. De vloer werd totaal vernieuwd, in plaats van het tapijt zijn we overgestapt op een moderne vinyl vloer. ‘Daarna hebben we de aula opnieuw ingericht met zo goed als nieuwe meubelen van een uitvaartcentrum dat werd gesloten.’

Complimenten

‘Tijdens de open dag hebben wij zo’n 40 belangstellenden mogen ontvangen. Veel mensen waren verbaasd over de vernieuwing en we mochten vele complimenten in ontvangst nemen’, aldus Luten. In een ongedwongen sfeer kregen de belangstellenden een rondleiding door het hele gebouw. Tevens was er de gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie, thee of een glas fris bij te praten met het bestuur en andere belangstellenden.

‘Momenteel zijn we bezig met het volgende project: Het 100 jarig bestaan in 2020. Hier hopen we u binnenkort meer over te kunnen vertellen. Mocht u naar aanleiding van dit bericht geïnteresseerd zijn geraakt, dan is het altijd mogelijk om geheel vrijblijvend een afsrpaak te maken om onze vernieuwde accommodatie te bezichtigen.’

Voor meer info: (0522) 481913 of memento@lutenbr.nl.