Ruinerwold Onderneemt brengt bezoek aan schildersbedrijf

Ruinerwold - Vorige week woensdag heeft Ruinerwold Onderneemt een bedrijfsbezoek gebracht aan Lensen Schilder & Glasservice in Meppel. De animo hiervoor was bijzonder groot, en het gezelschap reisde per bus naar de Hesselterlandweg, waar het voor de deur werd afgezet.

Voorzitter René Burgwal opende de avond en vertelde de aanwezigen waar het ondernemers platform de afgelopen tijd mee bezig is geweest. Martin Herskamp vertelde over zijn administratiekantoor OAMKB, dit is een netwerk van bedrijfsadviseurs, accountants en belastingadviseurs en bedient vanuit haar accountants- en administratiekantoren, MKB ondernemers door heel Nederland. ‘Veel ondernemers vinden het lastig en een gedoe om alle bonnetjes en cijfers op de juiste manier te verwerken, maar je komt er niet onderuit, want je bent het nu eenmaal verplicht’, aldus Herskamp.

Broodfonds

Ook het ‘Broodfonds’ kwam ter sprake. Een Broodfonds bestaat uit minimaal twintig tot maximaal vijftig ondernemers, die elkaar kennen en vertrouwen. Ze steunen elkaar bij ziekte, en daarvoor zetten ze elke maand een vast bedrag opzij. Herskamp: ‘Word je als zelfstandige ziek, dan zit je zonder inkomen. Ben je een jaar ondernemer? Dan is een Broodfonds misschien iets voor jou.

Vervolgens was het de beurt aan de gastheren van Lensen Schilder & Glasservice in Meppel. Na de PowerPoint presentatie volgde een rondleiding door de grote loods. Lensen Schilder & Glasservice inzetbaar voor all-in schilderwerk in Noord- en Oost-Nederland. Met een team van bekwame schilders, glaszetters en behangers houden ze vast aan drie kernwaarden: flexibiliteit, betrouwbaarheid en stiptheid.

Rond 22.00 uur ging de reis terug naar Ruinerwold, waar bij Café Cafetaria ‘t Wold nog een netwerkborrel op het programma stond.