Poelier kruipt door oog van de naald op Meppelerweg

Poelier Arjen Vos is zaterdagmorgen door het oog van de naald gekropen bij een ongeval op de Meppelerweg in Zuidwolde. Op weg naar de markt in Steenwijk kwam de bus met verkoopwagen van Vos in botsing met een boom, nadat een tractor en een kleine vrachtwagen botsten.

Vos reed achter de vrachtwagen en kon een aanrijding niet vermijden.

Brandweer

De vrachtwagen belandde op z’n zij op de rijbaan, de poelierswagen in de berm tegen de boom, die afknapte. Door de ravage moest de weg enkele uren afgesloten worden. Arjen Vos moest door de brandweer worden bevrijd. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, maar uiteindelijk gaat het nu naar omstandigheden goed. ‘We zijn ons zeer bewust dat we ontzettend veel geluk hebben gehad’, aldus een bericht op Facebook.

De voertuigen zijn total loss, dat heeft op korte termijn gevolgen voor de markt van de Wijk en Steenwijk. ‘Dinsdag staan we gewoon op de markt in Zuidwolde dus we hopen eenieder snel weer bij ons aan de kraam te zien. Ook de markten van Nunspeet, Wezep, Westerbork en Vaassen gaan gewoon door’, meldt het bedrijf op Facebook. Daar is de komende tijd ook meer info te vinden.