Oktober Kindermaand in Museum De Wemme

Zuidwolde - Omdat het Oktober Kindermaand is, houdt Museum De Wemme in Zuidwolde op zondag 20 en maandag 21 oktober speciale activiteiten.

Dit jaar heet de tentoonstelling in het museum ‘Op Sokken & Sandalen’, en gaat over de buurthuizen in Nederland. Wat wordt daar voor kinderen en volwassenen georganiseerd? Kinderen die de speurtocht door het museum gaan doen komen daar wel achter.

De kleine Bakkerskar

In Museum De Wemme staan ook handkarren. Eén van die karren is de Kar van het Jaar en dat is dit jaar de kleine Bakkerskar. ‘Daarom gaan we dingen doen die te maken hebben met bakken: cupcakes versieren, papieren gebakjes maken en brood bakken aan een stokkie. En dan is er natuurlijk de handkarrenrace. Ben jij de snelste dit jaar?’, vraagt de organisatie zich af.

Iedereen tussen de tussen de 6 en 12 jaar is op zondag 20 oktober of maandag 21 oktober tussen 13.30 en 16.30 uur welkom bij het museum.

‘Omdat het Oktober Kindermaand is hoef jij natuurlijk niets te betalen en je krijgt ook nog eens wat te drinken. Het is wel de bedoeling dat je samen met een ouder of begeleider komt. Zij betalen op deze dagen maar € 2,00 entree’, vertelt de organisatie.