248 kinderen doen mee aan het Voppen Interim Schoolkorfbaltoernooi

Zuidwolde - Korfbalvereniging ZKC’19 hield op woensdag 25 september voor basisscholen van Zuidwolde en omgeving een geslaagd ‘Voppen Interim Schoolkorfbaltoernooi’. Elk jaar wordt korfbal populairder, er waren maar liefst 248 kinderen actief op deze droge middag.

In drie categorieën streden in totaal 48 teams van 5 verschillende scholen om de titel. Deelnemende scholen waren: Het Veldboeket, De Wegwijzer, De Bosrand, De Heidevlinder en ’t Groene Hart.

Waardevol

Dit ‘Voppen Interim Schoolkorfbaltoernooi’ werd gesponserd door Voppen Interim, Projecten en Coaching. Voppen Interim, Projecten & Coaching vindt het belangrijk en waardevol om een activiteit te steunen die juist jonge kinderen samen gezond in beweging wil houden. En dat is geslaagd, want er waren in totaal 16 teams die streden in de categorie groep 3 en 4. Uiteindelijk was Heidevlinder 4b2 het sterkst in deze poule, gevolgd door een tweede plek voor De Korfschieters en een derde plek voor de Groene Knallers.

Groep 5 en 6

In de categorie groep 5 en 6 waren er maar liefst 18 teams die streden om de bekers. Hier was Heidevlinder 6-2 het sterkts. Gevolgd door Krotonkrakers, de 3e plek was voor de Heidevlinder 5-1.

In de laatste categorie, groep 7 en 8, waren er 14 teams die streden om het kampioenschap. In deze categorie is ZKC Het Groene Hart de kampioen. Gevolgd door IKC de Groene Scoorders en de Wegwijzer 1.

Beste van het noorden

De kampioenen van groep 5/6 (Heidevlinder 6-2) en 7/8 (ZKC Het Groene Hart) mogen volgend jaar in juni meedoen aan het Provinciale Schoolkorfbaltoernooi om te strijden om het beste team van het noorden te worden.

Naast het ‘Voppen Interim Schoolkorfbaltoernooi’ was er ook nog een Schutterstrofee. Dit stond los van het toernooi en ook hier was een prijs in te winnen. Het ging er om welke groep het meeste scoorde van de 20 kansen die ze kregen in zo weinig mogelijk tijd. Bij groep 3 en 4 waren de Wegwijzer mini's de winnaars, bij groep 5 en 6 Heidevlinder 6-2 en bij groep 7 en 8 IKC de groene scoorders.

Alle kinderen krijgen na afloop van het toernooi een afdruk van de teamfoto als herinnering van het ‘Voppen Interim Schoolkorfbaltoernooi’. Ook mogen de kinderen, die enthousiast zijn geworden, 3x gratis meetrainen bij ZKC’19!

Sponsor en vrijwilligers

De organisatie van het Schoolkorfbaltoernooi wil als eerste Voppen, Interim, Projecten & Coaching bedanken voor het mogelijk maken van deze sportactiviteit. De organisatie is dankbaar dat ze, door deze sponsoring, voor zoveel kinderen een geslaagd toernooi konden organiseren. Ook wil de organisatie alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet.