Tips voor de herfstvakantie

Aangeboden door: The Bagstore

Nog even en dan is het herfstvakantie. Volgens het KNMI gaat de herfst echt los in oktober. Veel wind en regen staat er aan te komen. Druilerige, troosteloze maar vooral natte dagen in het verschiet. Tijd voor wat tips.

Dat de herfst ook veel prachtige nazomerdagen heeft, moet ook gezegd. Maar of we daar in deze vakantie op mogen rekenen, is dus nog de vraag. Wat kun je allemaal doen deze herfst?

Uitwaaien aan zee of binnen blijven?

Het najaar leent zich, net als de zomer, prima voor een dagje strand. Niet voor de zon maar om heerlijk uit te waaien. Regenjas en laarzen aan en een waterdichte rugzak op je rug. Heerlijk met zijn tweeën eindeloos wandelen of schelpen zoeken samen met de kinderen. En daarna natuurlijk lekker warm worden in een strandtent. Heerlijk genieten van warme thee of koffie met warm appelgebak. Of drink je liever chocolademelk met slagroom?

En wat denk je van een dagje binnen spelletjes doen? Lekker de kachel en de kaarsjes aan. Wat lekkers op tafel en beginnen maar. Of samen koken en heel lang tafelen. Popcorn bakken en film kijken. Het zijn allemaal perfect activiteiten voor de natte herfstdagen of druilerige weekenden. 

Uitjes die juist in de herfst leuker zijn

Iets waar je misschien niet aan denkt is de dierentuin. Zeker voor de herfst is dit een goed plan. De dieren zijn in het najaar namelijk een stuk levendiger dan in de warme zomer. Zo maak je dus veel meer kans om ze actief te zien in plaats van lui slapend. En voor tussendoor maak je een gezellige lunch die je meeneemt in een Rains rugzak. Deze zijn namelijk waterdicht en modieus tegelijk. 

Ook pretparken komen in de herfst vaak met leuke dagen. Zo heeft Walibi de Halloween Fright Nights waar je kennis maakt met al Eddie's bizarre persoonlijkheden. Zet je dus maar schrap voor een bloedstollende avond vol freaks. En durf jij in het donker in de gloednieuwe achtbaan UNTAMED? 

Liever droog? 

Denk dan eens aan een overdekte speeltuin. Er zijn er tegenwoordig genoeg. Sommige zelfs met een eigen thema. Zoals de indoor speeltuin van RCN de Noordster. Een unieke speeltuin van maar liefst 240m² groot in het thema sterren en planeten. Ideaal voor je kroost tot een jaar of 12 die hier de ruimte kunnen ontdekken. Vanuit de controlroom sturen zij samen de ruimtemissie aan. Zeker weten dat jij scoort met zo’n uitje. 

Nog een droog uitje dat altijd scoort, is de bioscoop. Zeker in de vakanties draaien er vaak extra films en zijn er matinee voorstellingen. Voor de kleinste is een bioscoopuitje toch altijd weer spannend. Het is ook niet voor niets het spannendste cadeau in het donker… Of is dat net iets anders?  

Opwarmen

Natuurlijk is de sauna ook een heerlijke tip om even op te warmen. Met vriendinnen een dagje op pad. Je heerlijk laten verwennen en warm en relaxed weer thuiskomen. Ga jij aan het begin om op te laden of aan het einde om bij te komen van een weekje je kroost thuis? 

Een ander opwarm idee, maar dan met kinderen, is het subtropisch zwemparadijs. Heerlijk overdekt en genoeg te doen voor elke leeftijd. Aan het einde patatjes of pannenkoeken en de dag kan niet meer stuk.