Bieden op perenbomen en antiek en curiosa bij De Karstenhoeve

Ruinerwold - Bij museumboerderij De Karstenhoeve vindt op zaterdag 5 oktober weer de veiling van perenbomen en van antiek en curiosa plaats.

Op de eerste zaterdag van oktober is er weer de unieke perenpluk aan de langste perenbomenweg (7 km) ter wereld. Het is onderdeel van het Stoofperenfeest met diverse activiteiten op verschillende boerenerven en bij de museumboerderij. Om 09.00 uur zal veilingmeester Frans Bork ter hoogte van Dokter Larijweg nr 1 (hoek Havelterweg- Dokter Larijweg) beginnen met de veiling van de perenbomen van allerlei rassen. De bomen worden per opbod verkocht en de kopers hebben tot 24.00 uur de tijd om de peren te plukken. Nieuw dit jaar: de kinderveilingmeester, deze begint om 09.00 uur vanaf de Dokter Larijweg 171 naar het Kindererf op nr. 153.

Antiek- en curiosaveiling

Om 13.00 uur begint de veiling van antiek en curiosa op de deel van de museumboerderij. Tijdens de taxatiedag zijn er weer tal van goederen ingebracht. Nieuwsgierig wat allemaal ‘onder de hamer’ gaat? Ga dan een kijkje nemen in de schuur van de boerderij waar alle goederen staan uitgestald. Misschien staat die lamp of dat kastje waar je al zo lang naar op zoek bent er wel tussen.

Vrijdagavond 4 oktober van 18.00 tot 20.00 uur en zaterdag 5 oktober van 10.00 uur tot 12.45 uur is er de mogelijkheid om alle goederen te bezichtigen.

Voor info over de veilingen: info@karstenhoeve.nl of (0522) 481447.