Ga smullen bij het Smaakmakers Festival in de Wijk

De Wijk - Voor het Smaakmakers Festival op zaterdag 21 en zondag 22 september strijken ruim 20 rollende keukens neer in het prachtige Reestdal, aan de Julianaweg tussen de Wijk en IJhorst. Ze bereiden een keur aan gerechten van oer Hollands tot ver over de grens.

Na vorig jaar het eerste lustrum te hebben gevierd, met ietwat mindere weersomstandigheden, staat de organisatie te popelen om er opnieuw een geweldig festival van te maken. ‘Een perfecte zomerafsluiter en een ideale gelegenheid om met het hele gezin, met vrienden, buren of collega’s af te spreken om gezellig samen te genieten van eten en de verhalen eromheen’, vindt de organisatie. De zon is dit jaar opgenomen in het draaiboek en de vooruitzichten zijn dan ook zeer gunstig.

Foodtrucks

Van pure, bijzondere ingrediënten worden tijdens het festival de lekkerste gerechtjes bereid in de mooiste rollende keukens, van caravan tot brandweerwagen. Een feest voor het oog én voor de smaakpapillen en er is écht voor elk wat wils te vinden, ook aan vegetarisch en vegan is gedacht. Een kleine greep uit het aanbod: de altijd populaire sushi, een lokale borrelplank, wraps, kipgerechten, uiteraard een geweldige hamburger, Chinese streetfood, Thais, visgerechten, smoothies, poffertjes, Mexicaans, Italiaans, ambachtelijk ijs en meer, heel, heel veel meer. Een overzicht van alle foodtrucks is te vinden op www.smaakmakersfestival.nl.

Muziek

De festivalorganisatie heeft opnieuw een mooie afwisselende line-up samengesteld, met live muziek van in totaal 9 verschillende artiesten én heel uniek, op zondag speelt de Koninklijke Muziekvereniging Apollo uit de Wijk. Net als vorig jaar is er ook dit jaar een hoofdpodium en een talentenpodium. Op het talentenpodium zullen dit weekend Felicia, The Flaming Angles, Tim Kamphuis en de winnares van The Wolden Got Talent, Liselotte hun talent laten zien en horen.

Het muziekgenre dat op zaterdag het festival omlijst, met optredens van Makeshift, 70 Mile House en Folkyah, zal een mix zijn van singer songwriter (eigen werk), country, folk, blue grass en poprock covers. Op zondag start Koninklijke Muziekvereniging Apollo het festival, met verrassende top 200 muziek en zelfs een André Hazes medley, met zang van Chris Kroezen. Daarna draait de internationaal producer en DJ Sebastian Davidson, afgelopen week draaide hij nog op Ibiza (oa Café de Mar) en tijdens het Smaakmakers Festival draait hij super relaxte beats aan de oever van de Reest. Wood ’n Goldfish sluit, met hun heerlijke Country- Folk en Bluesmuziek, het festival af.

VET

Dit jaar is Stichting Kunst & Cultuur te gast op het Smaakmakers Festivalterrein met de resultaten van de ontwerpwedstrijd ‘VET!, voeding in de 21ste eeuw’. Neem vooral een kijkje bij de innovatieve producten die kunstenaars hebben ontworpen. Een burger met meelwormen, een innovatieve messenslijper, een zaadzak maar ook een verantwoorde frinkandel van ‘biologisch mannenvlees en naakte haver’, een duurzaam theecafé en een jurk van melkverpakkingen.

Het zijn zomaar enkele van de ontwerpen die je kunt zien. Alle festivalbezoekers mogen stemmen op hun favoriete ontwerp en de winnaar wint de publieksprijs die op zondag om 17.30 uur bekend wordt gemaakt.

Kinderen

Voor kinderen is het Smaakmakers Festival ook een feest en indirect dan ook voor de ouders. Er is een speciale kinder arena waar veel, grotendeels gratis, kindervermaak is en op zondagmiddag zal de Brandweer de Wijk-Koekange een demonstratie geven. Bij de Ranjabar kunnen kinderen, na aanschaf van een beker, onbeperkt ranja tappen.

Meer informatie

De toegang tot het festival aan de Julianaweg in de Wijk is gratis. Bezoekers betalen alleen voor eten en drinken. Het festival is geopend op zaterdag 21 september van 14.00 tot 22.00 uur en op zondag 22 september van 11.30 tot 20.00 uur. Meer informatie over het Smaakmakers Festival is te vinden op www.smaakmakersfestival.nl.