100e Zuidwoldiger Zangavond met Fries Mannenensemble, Judith Sportel en Harm Hoeve

Zuidwolde - In de Hervormde Kerk van Zuidwolde wordt op zondag 29 september een bijzondere Zuidwoldiger Zangavond gehouden. Het is namelijk de 100e Zuidwoldiger Zangavond sinds de start van dit initiatief op 5 februari 2005. Daarom een speciale en feestelijke jubileumeditie. De zangavond begint om 19.00 uur, de toegang is gratis.

Aan deze avond wordt meegewerkt door het Fries Mannenensemble, sopraan Judith Sportel en organist Harm Hoeve. Allen werkten de afgelopen jaren al mee aan diverse zangavonden. De leiding is in handen van Hennie Wiechers en Rolanda den Boon. Het programma wordt daarna feestelijk afgesloten met een hapje en drankje ter ere van het jubileum. Het thema van deze zangavond is: ‘U zij de glorie’.

Fries Mannenensemble

Het Fries Mannenensemble is opgericht in 2008 en staat onder leiding van dirigent Jan Brens uit Sneek. Het koor telt elf prachtige Friese mannenstemmen. Zij hebben ervoor gekozen om hun zangtalent in te zetten voor het overdragen van Gods liefde en warmte. Maar zij hebben er ook voor gekozen om dit met anderen te delen. Zij zingen namelijk voor hun eigen goede doel: de opbrengst van al hun optredens en cd-verkopen gaat naar de werkgroep Nobody’s Child in Sri Lanka (www.nobody-child.nl). De collecte is deze avond dan ook geheel bestemd voor dit doel.

Judith Sportel

Judith Sportel studeerde klassieke zang aan het conservatorium in Zwolle. Ze is een veelgevraagd soliste bij koren en orkesten en heeft vele concerten gegeven in binnen- en buitenland. Al vele jaren treedt zij ook op samen met het Fries Mannenensemble, waarbij haar stem prachtig combineert met de Friese mannenstemmen. Ze zal deze zangavond diverse nummers samen zingen met het Fries Mannenensemble.

Harm Hoeve

Harm Hoeve, organist van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Rouveen, is al sinds 2005 als gastorganist actief bij de zangavonden. Hij geldt als één van Nederlands beste organisten, die alles uit het orgel haalt. Vooral zijn bijzondere improvisaties zijn geliefd. Zijn opleidingen volgde hij aan de conservatoria van Zwolle en Hilversum. Hij geeft jaarlijks vele concerten in binnen- en buitenland en is regelmatig op televisie te zien en te horen.