Geslaagde Zonnedag de Wijk

De Wijk - Tijdens de zesde Zonnedag de Wijk van afgelopen donderdag 12 september konden ook de thuiswonende ouderen die afhankelijk zijn van thuiszorg of mantelzorg weer deelnemen. De ouderen van verzorgingscentrum Dunninghe en thuiszorg cliënten hadden dankzij de Valentijnstaart actie van bakkerij Nijstad en COOP Dunnink een leuke dag.

Deze dag wordt door de motorclub de Antrappers in samenwerking met Dunninghe, Taxi Ten Heuvel, café de Wiekslag, bakkerij Nijstad en bakkerij Dunnink gehouden. De dag begon met een kop koffie en een stuk koek van bakkerij Dunnink. Tijdens de koffie kwam de politie binnenvallen en werd Jan Tijink met veel hilariteit aangehouden voor opruiing en verstoring van de openbare orde tijdens de feestweek van Dunninghe in juli. Hij werd door de agent in de boeien geslagen. Tijdens deze feestweek hebben omwonenden bijna geen oog dichtgedaan. De andere aanwezige bewoners werden als medeplichtigen ook aangehouden.

Veenhuizen

Dit jaar ging de reis naar Veenhuizen waar de groep het gevangenismuseum bezocht. Daarna was er nog een toerrit door de omgeving van Veenhuizen. Dit was inclusief een heerlijke lunch.

Accordeon muziek

De dag werd afgesloten bij café de Wiekslag met een borrel en een gezamenlijke BBQ en een vlaflip als toetje. Muzikant Marten omlijste het geheel met zijn accordeon muziek. Dit werd mede gesponsord door de opbrengst van de kerstverloting van de café Wiekslag, waarbij leuke prijzen, beschikbaar zijn gesteld door de regionale middenstanders. Inclusief vrijwilligers waren er ruim zestig personen op pad. Het was wederom een gezellige en geslaagde dag, die volgend jaar zeker weer navolging zal krijgen.