Smikkelen en Bikkelen Zuidwolde blijft populair

Zuidwolde - Het is drie jaar geleden dat er een Smikkelen en Bikkelen fietstocht vanuit Zuidwolde kon worden gemaakt, vrijdag, zaterdag en zondag is het weer zover. Liefst elf horecabedrijven zorgen ervoor dat de deelnemers iets te eten en te drinken krijgen op de route van ongeveer 40 kilometer.

Het evenement Smikkelen en Bikkelen wordt om de drie jaar georganiseerd en de belangstelling van bedrijven om deel te nemen, is altijd prima. Dit jaar gaat het om zaal Den Kaat, de Zuudwoldiger Huuskamer, croissanterie Petit Mangerie, hotel-restaurant Ter Linde, café De Falieberg, café-restaurant De Zuiderhof, cafetaria-eethuis Het Busstation, plattelandsrestaurant Op de Deel, café-cafetaria Het Barregie in Alteveer, restaurant Poortman in Bloemberg en de sporthalkantine. Die laatste locatie is de startplaats waar ook de kaarten voor slechts 25 euro kunnen worden gekocht.

‘We zijn in 2010 begonnen en dit wordt nu onze vierde editie, tot nu toe steeds met succes’, zegt Karin Elders van Petit Mangerie. Het was destijds de bedoeling dat er elk jaar een ander dorp een rondje zou organiseren, maar door een jaar van slecht weer, is er de klad in gekomen. In Zuidwolde pakken ze de handschoen iedere drie jaar weer op. ‘We hebben ook elke keer geluk gehad met het weer’, glimlacht Linda Langenberg van Het Busstation.

Lees dit verhaal verder bij de Meppeler Courant.