Basisschool De Arendsvleugel doet mee aan scholen-inzamelactie

Ruinerwold - Basisschool De Arendsvleugel uit Ruinerwold gaat met een duurzame Wecycle inzamelactie sparen voor een mooie beloning. Tot half november zamelen zij afgedankte kleine elektrische apparaten. Ze ontvangen daarvoor een beloning en een Wecycle Recycle Certificaat.

De inzamelactie wordt gehouden door Wecycle, die tevens een bedrag doneert aan Stichting Jarige Job. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte kleine elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste).

Stichting Jarige Job

De inzamelactie heeft een educatief karakter: de scholen ontvangen actiemateriaal en een schoolkrant met puzzels en informatie over recycling van apparaten en lampen. Om het geleerde in praktijk te brengen, zamelt een school tenminste 75 kleine apparaten in. Iedere deelnemende school ontvangt hiervoor een leesboekenpakket naar keuze of een digitale camera en een Wecycle Recycle Certificaat. Daarnaast doneert Wecycle voor elke deelnemende school een verjaardagspakket aan stichting Jarige Job. Deze stichting zorgt ervoor dat ook kinderen uit minder bedeelde gezinnen hun verjaardag kunnen vieren met cadeautjes en traktaties. De inzamelactie loopt van 9 september tot en met 11 november.

Recyclelessen

Wecycle houdt al jaren inzamelacties op basisscholen en met succes. ‘Kinderen komen steeds jonger met steeds meer elektrische apparaten in aanraking’, zegt Jan Vlak, directeur van Wecycle. ‘Denk aan een telefoon, elektrische tandenborstel, spelcomputer of radio. Maar ook het lampje dat naast hun bed staat is een apparaat. We willen daarom al vroeg bijbrengen dat deze spullen na afdanking moeten worden ingeleverd voor recycling.’ Al het e-waste dat Wecycle inzamelt, wordt voor 95 procent nuttig toegepast. Zo krijgen grondstoffen een tweede leven.