Fietstocht met Siemen Dijkstra in het Dwingelderveld

Ruinen - De bekende kunstenaar Siemen Dijkstra exposeert op zaterdag 21 september zijn kunstwerken in bezoekerscentrum Dwingelderveld. Speciaal voor deze expositie neemt Dijkstra liefhebbers mee tijdens een fietstocht door het Dwingelderveld.

Deze dag fietst de beeldend kunstenaar door het natuurgebied en vertelt hij over de veranderingen in het landschap die hij ziet. De excursie begint om 11.00 uur bij bezoekerscentrum Dwingelderveld, Benderse 22 in Ruinen. Vooraf aanmelden is nodig en kan op www.nm.nl/bcdwingelderveld.

Houtsnedes

De expositie ‘veranderend landschap’ bestaat uit houtsnedes met afbeeldingen uit het Dwingelderveld. Ook draait er doorlopend een audiovisuele presentatie op een groot scherm in het bezoekerscentrum. In deze presentatie toont Dijkstra zijn kunstwerken en licht dit toe. Daarnaast bevat de presentatie een fragment waarin hij laat zien hoe de kunstwerken tot stand komen.

Tot 1 november toont Dijkstra zijn werken met het thema veranderend landschap, geïnspireerd op het Dwingelderveld. In deze periode is ook de winkel van het bezoekerscentrum uitgebreid met boeken en ansichtkaarten van Siemen Dijkstra.