Burgemeesters geven startsein Kindermaand

Ruinerwold - Burgemeesters geven op basisscholen in Drenthe het startsein voor de Oktober Kindermaand. Burgemeester Roger de Groot doet dat op donderdag 19 september om 08.30 uur bij obs De Wezeboom in Ruinerwold.

In de maand oktober mogen kinderen in de basisschoolleeftijd gratis naar musea, theater en andere culturele instellingen. Op basisscholen verspreid door de hele provincie geven burgemeesters woensdag 18 en donderdag 19 september het startsein voor deze speciale actiemaand.

Kindermaand-spel

De burgemeesters bezoeken een school in de eigen gemeente en spelen daar met de leerlingen het Kindermaand-spel. De burgemeesters willen met het spel kinderen enthousiast maken voor kunst, cultuur en natuur in Drenthe en de creatieve activiteiten waar ze met hun ouders aan deel kunnen nemen tijdens de actiemaand.

Het evenement Oktober Kindermaand is een traditie in Drenthe. Alle kinderen in Drenthe zijn er de afgelopen jaren groot mee geworden. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar in alle Drentse gemeente kunnen tal van activiteiten bezoeken in musea, molens, theaters en ateliers. Alle workshops, voorstellingen en rondleidingen zijn voor de kinderen, en vaak ook hun ouders, gratis toegankelijk.

Op de foto

Op alle scholen waar de burgemeesters komen wordt een welkom voorbereid. Soms is dat een lied, soms een dans en soms een erehaag. Na een toelichting op het project wordt het spel gespeeld. De winnaar van dit spel mag met de burgemeester en burgemeestersketting op de foto.