Prins Zes in theaterkuil De Falieberg

Zuidwolde - Kinderen vanaf 4 jaar kunnen op zondag 15 september in theaterkuil De Falieberg in Zuidwolde kijken naar een sprookje vertolkt door kindertheater Hinke Hoeksma Producties.

De voorstelling, Prins Zes genaamd, wordt gespeeld in een decor met minimale middelen en met opvallende kostuums. Na afloop is er voor de bezoekers de mogelijkheid om op de foto te gaan met de twee hoofdrolspelers. De voorstelling is om 14.00 uur en 15.30 uur. De toegang is gratis. Wel wordt er om een vrijwillige bijdrage gevraagd die nieuwe voorstellingen mogelijk maakt.

Verdraaid sprookje

De productie ‘Prins Zes, een verdraaid sprookje’ vertelt het verhaal van de weggelopen prinses Dante. Ze loopt weg van huis, omdat ze niet wil trouwen met de prins. Onderweg ontmoet ze Hugo, de bewaker van de gevonden voorwerpen. Ondanks dat de prinses vastbesloten is de wijde wereld in te trekken, weet hij haar tegen te houden.

Met het zelfgeschreven sprookje hoopt Hinke Hoeksma op ieder gezicht uit het publiek een glimlach te kunnen toveren. Het gaat over keuzes maken tussen het goede en het kwade, met hier en daar een knipoog naar een bekend sprookjesfiguur of -verhaal.

Hinke Hoeksma

De Fries-Groningse theatermaker is in 2011 afgestudeerd aan de Academie Minerva te Groningen. Ze maakt tot de verbeelding sprekende jeugdtheatervoorstellingen voor kleine en grote kinderen. In 2013 staat ze met haar debuutvoorstelling op een theaterfestival in Drenthe. In 2015 nam ze de derde prijs in ontvangst binnen de categorie Publieksprijs op het festival Delft Fringe. Sindsdien staan er drie succesvolle jeugdtheaterproducties op haar naam.

De voorstelling is mogelijk gemaakt door bijdragen van Hotel-Restaurant ter Linde, Bosscher Delicatessen, Van der Laan Tweewielers, Van Genne Schoenen, Plattelandsrestaurant Op de Deel, Marco Optiek, AlleZFlex, Bakkerij Oegema, Hentenaar Makelaardij en De Gier Bloemen.

Meer informatie is te vinden op www.theaterkuilfalieberg.nl en de Facebookpagina www.facebook.com/theaterkuil.