Weinig veranderingen voor Oldtimerdag Ruinerwold

Ruinerwold - De Oldtimerdag in Ruinerwold is een groots evenement. Op zaterdag 17 augustus wordt de 27e editie gehouden. Veel verandert er niet met de afgelopen jaren. Dat betekent ook dit jaar weer honderden oude auto’s, motoren, tractoren, bromfietsen, vrachtwagens en wat allemaal maar kan rijden en oud is.

De doorgaande weg door Ruinerwold, Dijkhuizen, staat er vol mee, want jaarlijks komen zo’n 1.600 deelnemers naar het perendorp. Het aantal bezoekers is nog vele malen groter en bedraagt doorgaans 25.000 of meer, zelfs bij iets mindere weersomstandigheden. De Oldtimerdag staat tot ver buiten Drenthe bekend als een van de meest aansprekende evenementen op dit gebied.

Feest

Het bestuur maakt er een festijn van. Naast de ‘expositie’ van al die oldtimers, zijn er ook weer de vertrouwde toertochten. Deelnemers kunnen meedoen aan verschillende rondes door de regio. Zo kunnen ook dorpen buiten Ruinerwold genieten van wat de Oldtimerdag te bieden heeft.

De Oldtimerdag is een groot feest voor de mensen met nostalgische gevoelens. Mensen ontmoeten elkaar, bespreken het verleden, rakelen verhalen op die zo goed passen bij een bepaald voertuig of halen herinneringen op aan mensen. Zo blijft het op Dijkhuizen ook nog lang onrustig als de laatste oldtimers huiswaarts zijn gekeerd. Ze hebben dan weer genoten van een van de grootste openluchtoldtimerevenementen van Nederland. www.oldtimerdagruinerwold.nl