Erik Bakker gaat het avontuur aan in Finland

Meppel - Voetballer Erik Bakker (29) heeft een nieuwe club gevonden. De in Koekange getogen middenvelder gaat spelen namens het Finse FC Honka Espoo. Die club staat momenteel op de vierde plaats in de Finse Veikkausliiga. ‘Het is best spannend, maar ik heb er heel erg veel zin in’, vertelde Bakker, die zaterdag naar Helsinki vloog om te beginnen aan zijn nieuwe avontuur.

Bakker heeft een contract voor het lopende seizoen getekend. In Finland is de competitie halverwege, waardoor Bakker tot en met november onder contract staat bij Honka. Er is een optie voor nog een heel seizoen opgenomen in het contract, waardoor een langer buitenlands avontuur zeker niet uitgesloten is. Hij gaat wonen in Espoo, een plaats die aan Helsinki vast zit gegroeid.

De deal kwam vrijdag rond, nadat donderdag de interesse van de club concreet werd. Omdat de transfermarkt in Finland vrijdagavond sloot, werd er snel gehandeld. Telefonisch onderhoud met de trainer was voor Bakker mede voldoende om het avontuur aan te gaan. Zaterdagochtend vloog de voormalig speler van PEC Zwolle, SC Cambuur en De Graafschap naar Helsinki. Die dag zag hij vervolgens zijn nieuwe ploeggenoten aan het werk. FC Honka speelde zaterdag thuis met 0-0 gelijk tegen SJK.

Avontuur

Bakker, die graag een avontuur aan wilde gaan, is niet de allergrootste avonturier. ‘De competitie loopt tot november. Lekker, want daardoor kan ik eerst kijken hoe ik het vind. Mijn vriendin blijft in Nederland en komt dan af en toe een weekend langs. We kunnen daardoor alles hier in Nederland houden. Daarna kunnen we kijken of het vanuit beide kanten bevalt. Zo ja, dan kunnen we met een jaar verlengen.’

Hoewel Bakker zijn nieuwe club nog niet goed kent, weet hij wel dat Honka bovenin meedraait in de Veikkausliiga. ‘Het verhaal van de trainer klonk goed. Ik vind het heel spannend, maar het is ook een bijzonder avontuur. Hopelijk bevalt het heel goed en heb ik het in Finland naar mijn zin. Dan kan het een heel mooi avontuur worden. Ik heb nog wel wat achterstand, maar ik hoop zo snel mogelijk aan te haken. Dat ik met het tweede van PEC Zwolle heb meegetraind, helpt natuurlijk wel. ‘