Boerendrokte bij Museumboerderij De Karstenhoeve

Ruinerwold - Op zaterdag 24 augustus vindt van 11.00 tot 16.00 uur alweer de laatste boerendrokte van dit seizoen plaats. Deze dag is het thema: de oogst! Boerendrokte vindt plaats bij Museumboerderij De Karstenhoeve aan Dokter Larijweg 21 in Ruinerwold.

De dorsmachine staat achter de boerderij opgesteld om het geoogste graan te dorsen. Het is dus aanpakken geblazen voor de knechten. Maar ook voor de meiden is het vandaag weer een drukte van belang. Er moet van alles worden ingemaakt. Bonen in de weck, kool in de vaten bestemd voor het maken van zuurkool en appeltjes moeten worden gedroogd.

Boterfabriek

Boer en vrouw Karsten krijgen familie over de vloer die hen wil overtuigen van de noodzaak voor het oprichten van een boterfabriek, en dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. En dan staat daar ineens de vroedvrouw met de vraag of vrouw Karsten nog wat in de kast heeft liggen voor een gezin waar binnenkort een baby wordt verwacht en bijna niets op orde heeft. Zal de boerin met de hand over het hart strijken? Alsof dat nog niet genoeg is hebben de Karstens ook nog besloten om een boeldag te houden. Een oudtante is enige tijd geleden uut de tied ekomen en er waren na verdeling nogal wat spullen overgebleven en dat moest nu maar eens te gelde worden gemaakt. En bij dit alles kunnen de bezoekers zomaar de dokter, dominee, veearts en negotieman tegen het lijf lopen.

Voor info: (0522) 481447 of info@karstenhoeve.nl