Spoken word, kunst en zang tijdens Rondje Koekange

Koekange - Dit jaar vindt de 33-ste editie van Open Monumentendag plaats. Ook in gemeente De Wolden zijn verschillende monumenten te bekijken. In Koekange wordt zelfs een klein festival opgetuigd onder de naam ‘Rondje Koekange’. Rondje Koekange vindt plaats van 13.00 tot 17.00 uur op zaterdag 14 september.

Bezoekers kunnen onder begeleiding van spoken word artiest Pim Pomsy wandelen van de protestantse kerk, naar landgoed Welgelegen en de Tuin van Joke Kuiperij. Op elke locatie worden jong en oud getrakteerd op een activiteit en kunnen zij kennis nemen van de monumenten en hun geschiedenis.

Microtheater

Tijdens Rondje Koekange word je als bezoeker toegezongen vanuit het microtheater de oude biechtstoel en laten kunstenaars Gejan Stol en Tienke Zijlstra bijzondere kunstwerken zien.

Een bijzonder optreden is dat van het rapperscollectief Sendeep & Sensicane samen met organist Jan Buiter in de Protestantse kerk. Voor zover bekend heeft er nog niet eerder in Nederland zo’n muzikale cross-over plaatsgevonden.Rondje Koekange

www.kunstencultuur.nl/rondjekoekange.