Zoem, zoem, zegt de honingbij

De Wijk - In samenwerking met Imkervereniging De Wijk houdt Stichting Het Drentse Landschap op woensdagmiddag 7 augustus tussen 13.00 en 16.00 uur een leuke en leerzame kindermiddag over bijen.

Locatie: informatiecentrum ’t Ende, Stapelerweg 20, 7957 NB De Stapel (bij De Wijk). Deelname is gratis en aanmelden niet nodig.

Belangrijk

Wil je weten hoe bijen leven en hoe ze honing maken? Waarom bijen heel belangrijk zijn voor alles wat groeit en bloeit? En hoe jij hen daarbij kunt helpen? In ’t Ende kan je alles over bijen te weten komen en deze ijverige insecten van dichtbij in hun huis, de bijenkast, zien werken. Je mag in een echt imkerpak en met handschoenen aan een raam vol bijen uit een kast halen en kijken of er jonge bijen in zitten.

Honing slingeren

En er is op 7 augustus nog veel meer te doen. Je kunt waskaarsen maken en honing slingeren. En natuurlijk mag je honing proeven en een potje vullen om mee naar huis te nemen. Wist je trouwens dat bijen samen wel 40.000 kilometer vliegen om een potje honing vol te krijgen? De imkers van Imkervereniging de Wijk zijn er deze inloopmiddag ook. Zij vertellen graag over bijen.

Neem voor de zekerheid een lange broek mee als je in de bijenstal wilt kijken. Voor ouders en opa’s en oma’s is er ook een bijenpak. Jong en oud is dus welkom in ’t Ende deze middag.