Sfeer in theater weggesnoeid

Ruinen - Ontzetting, boosheid en onbegrip. Dat waren de gevoelens die om voorrang vochten bij de mensen van het Openluchtspel in Ruinen, na het zien van het resultaat van snoeiwerkzaamheden.

De sfeer in het doorgaans zo knusse openluchttheater is grondig verpest nadat in opdracht van de gemeente een stuk groen tussen het theater en woningen rigoureus is gekortwiekt. ‘Wij zijn er heel boos over geweest en hebben contact met de gemeente opgenomen. “Groeit wel weer aan”, kregen we te horen. Zal wel, maar voor nu kun je er niets meer aan doen’, verzucht voorzitter Wim Stam van de stichting Openluchtspel Ruinen. ‘Het is prima dat er gesnoeid wordt, maar overleg dat dan even van tevoren.’

De SOR speelt dit jaar de klucht ‘De gebroeders Baks’, die zich afspeelt in een autosloperij. Bij de start van de buitenrepetities kwamen de medewerkers van een koude kermis thuis. De hoge groene heg aan de bewoonde kant was dermate kort gesnoeid, dat je vanaf de bankjes zo in de tuinen van de bewoners kunt kijken.

‘De haag is tot 1.20 meter teruggesnoeid en dat is veel te veel. Er staan ook lantaarnpaaltjes van twee meter, als ze die hoogte hadden aangehouden, was het prima geweest’, zegt Stam.

Lees verder over verontwaardiging van de snoeiwerkzaamheden en de compensatie van de gemeente via de volgende link: https://meppelercourant.nl/artikel/1027581/sfeer-openluchttheater-ruinen-verpest-na-snoeiwerkzaamheden.html