Nieuwe wandelgids van WandelBart over Drenthe

Regio - Wandelliefhebber Bart van der Schagt -ook bekend als WandelBart- heeft een nieuwe wandelgids over Drenthe uitgebracht. De gids bevat 22 leuke wandelroutes, waaronder wandelingen in Ansen, Ruinen, Dwingeloo en Uffelte.

De wandelingen -van kort tot lang- in stad, buitengebied en natuur zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer.

Grote verscheidenheid

De 22 wandelroutes in dit boekje zijn zeer divers en laten de karakteristieke kenmerken en grote verscheidenheid van wandelprovincie bij uitstek Drenthe zien: routes door stille boswachterijen, uitgestrekte veengebieden, over immense heidevelden en door kleinschalig boerenlandlandschap met pittoreske dorpjes, waaronder een levend museumdorp. Een flink aantal routes komt langs de voor Drenthe zo kenmerkende hunebedden en talrijke grafheuvels. In deze gids staan ook twee leuke, groene stadswandelingen door Meppel en Assen.

De provinciewandelgids Drenthe is de twaalfde uit een reeks. De komende maanden verschijnen er ook provinciewandelgidsen van de andere provincies. De wandelgidsen worden in kleine oplages gedrukt, zo blijven de routes goed up-to-date. Eventuele routewijzigingen zijn op de site te vinden.

Alle WandelBart provinciewandelgidsen zijn te koop bij de boekhandel, of via de website www.wandelbart.nl.