Boerendrokte bij De Karstenhoeve

Ruinerwold - Bij Museumboerderij De Karstenhoeve in Ruinerwold gaat de tijdmachine op zaterdag 6 juli van 11.00 tot 16.00 uur weer 100 jaar terug.

Deze dag krijgen boer en vrouw Karsten bezoek van de zus van vrouw Karsten en zij komt wel met een hele slechte boodschap. Dat kan maar een ding betekenen: het betreft natuurlijk een geldkwestie. Ook komt de nieuwe dominee langs om persoonlijk kennis te maken en om te kijken of er misschien nog wat extra’s te halen valt voor de diaconie.

Boerschoele

De vakantie is voorbij dus de boerschoele begint weer. De meester is streng doch rechtvaardig maar of alle kinderen het daarmee eens zijn? De veldwachter laat zich informeren over een gevalletje van stroperij. Eén van de knechten wordt hiervan verdacht en dat moet uitgezocht worden. De veearts, negotieman en kalverschetser worden verwacht. De meiden en knechten hebben het zoals gewoonlijk druk.

Kortom er doen zich allerlei situaties voor zoals 100 jaar geleden gebruikelijk was en bezoekers lopen door dit toneelspel heen dat door meer dan 40 vrijwilligers wordt gespeeld. Niet alleen voor volwassenen is het een leuke ervaring, ook voor kinderen is er van alles te zien en te beleven.

Voor info: (0522) 481447, of info@karstenhoeve.nl.