Auto te water? VVN dag leert wat je moet doen

De Wijk - Zwembad De Slenken in de Wijk staat zaterdag 15 juni van 11.00 tot 16.00 uur in het teken van de VVN-dag. VVN Drenthe houdt, in samenwerking met VVN afdeling Zuid West Drenthe (Hoogeveen, De Wolden, Meppel), een programma met betrekking tot educatie, voorlichting en preventie.

Het programma is voor iedereen gratis toegankelijk en kosteloos voor deelname.

Er is een Auto te Water Xperience in samenwerking met Duikschool Divearound. Deelnemers gaan een keer te water om eens te ervaren wat het is om met een auto te water te geraken. Dus neem zwemkleding mee. Er kunnen maximaal 300 mensen aan meedoen. Toeschouwers zijn ook van harte welkom.

Reddingsbrigade De Dukers Nijeveen geeft voorlichting over zwemmend redden en waterhulpverlening.

Er is voorlichting over VVN-activiteiten, testen reactiesnelheid, een parcours met alcoholbrillen, foldermateriaal, verkeersquiz, informatie en opgave voor de diverse cursussen van VVN en fietscontrole.

De brandweer probeert ook aanwezig te zijn en wil graag voorlichting geven over de gevolgen van ongelukken met een auto te water. De brandweer is namelijk altijd aanwezig om (zodra een auto te water is geraakt) de inzittenden te proberen te redden en het voertuig te bergen.