Roekpad zit in top 3 leukste buitenplek

Echten - Het Roekpad in Echten zit in de top 3 van leukste plekken om buiten te spelen, sporten of bewegen.

Een tijdje geleden riepen IVN Noord, SportDrenthe, Kennislab BIOR Noord en Drenthe beweegt alle inwoners van Drenthe op om zijn of haar favoriete plek om te spelen, sporten of bewegen in te sturen. Daarop kwamen heel diverse aanmeldingen binnen; van zwemplassen tot speelbossen en van belevingspaden tot MTB-routes. Zo blijkt maar weer dat er in Drenthe eigenlijk voor elk wat wils is als het om buiten bewegen gaat.

Het was voor de jury geen eenvoudige klus om de top 3 te bepalen. Maar door alle locaties op een aantal criteria te beoordelen, denk aan bereikbaarheid, geschiktheid voor meerdere leeftijden en of het aanzet tot meer bewegen, is het toch gelukt. De drie locaties die nu nog kans maken om het leukste plekje van Drenthe te worden zijn: De Baggelhuizerplas in Assen, Het Roekpad in Echten en Het Steenbergerpark in Hoogeveen.

Stemmen

Via filmpjes en foto's vertellen de inzenders waarom hun locatie moet winnen. Help jij ze om dit te bereiken? Stemmen kan tot 15 juni via www.kennislabbiornoord.nl/stem-op-jouw-favoriet. Nog meer lezen over de locaties in de top 3? Neem dan een kijkje op www.roeg.tv.

Deze verkiezing wordt georganiseerd door IVN Noord, SportDrenthe, Kennislab BIOR Noord en Drenthe beweegt. Om zoveel mogelijk Drenten te inspireren om de buitenlucht op te zoeken, wordt er een lijst samengesteld van de 50 mooiste plekken. Dit gebeurt in het kader van 50 jaar SportDrenthe.