Theaterspektakel Dikke Reint keer weer terug

De Wijk - Na de succesvolle voorstellingen van vorig jaar, keert het theaterspektakel Dikke Reint ook deze zomer terug naar het Reestdal. Het publiek rijdt mee in een tractor met huifwagen van locatie naar locatie. Het vertrekpunt is in hartje de Wijk, bij de molen.

Op de locaties en op de wagen wordt een stuk opgevoerd en zo krijgt de toeschouwer het een en ander mee van de historie en de natuur. Onderweg is er een koffiepauze in café restaurant het Vergulde Ros op Halfweg. De animo is weer groot vertelt Ria Westerhuis. ‘Veel voorstellingen zijn alweer bijna uitverkocht.’

Nieuwe spelers

Naast de oude bekenden als Ken Besuijen als de baron, Joop Postenhoven als Alfred de Doodgraver en Ria Westerhuis als bovenmeid Aly, een rol die ze deelt met Thea van de Wetering, zijn er ook nieuwe spelers dit jaar. Jan Linde speelt knecht Jans Mennink en Gerda Porsul is te zien in de rol van Trijntje Stokvis. Het verhaal gaat over de excentrieke Reint Hendrik Baron de Vos van Steenwijk, die van paarden en uitbundig feestvieren houdt.

Tijdens het Wijker Dorpsfeest ontmoet hij Trijntje Stokvis in een stille kroeg. Er wordt die avond flink gedronken. De volgende dag herinneren beiden zich weinig meer. Is er een huwelijksaanzoek geweest, of wordt er een spelletje gespeeld? Op deze vraag krijgt de toeschouwer uiteindelijk antwoord na een reis per huifkar. Het stuk is gebaseerd op daadwerkelijke feiten en wetenswaardigheden en wordt op humoristische wijze gebracht door een aantal enthousiaste amateurspelers uit de omgeving.

Plaatsbewijs

In de omgeving is genoeg en gratis parkeermogelijkheid. De kar komt voorrijden en vertrekt precies op tijd. Neem het dus niet te krap. Het plaatsbewijs komt in de vorm van een op naam gestelde email. Neem die afgedrukt mee of laat het op de telefoon zien. In de geveerde wagen is het droog en comfortabel zitten. Een kussentje kan prettig zijn op de houten banken.

In- en uitstappen lastig? Rollator of rolstoel? Geen probleem. De wagen beschikt over een liftinstallatie. Meldt het bij de boekingsaanvraag wanneer dit nodig is. In de Wijk zijn diverse horeca gelegenheden met sanitaire voorzieningen. Op tweederde van de rit wordt aangelegd bij café het Vergulde Ros.

Kijk voor speeldata en de kosten op www.dikkereint.nl.