Dagprogramma van derde fietstocht 25 jaar De Wolden is bekend

Zuidwolde - Al zo lang De Wolden bestaat, worden er door inwoners allerlei initiatieven in het leven geroepen en vele successen bereikt. Om hen te bedanken en anderen te laten zien wat De Wolden te bieden heeft, is jong en oud uitgenodigd mee te doen aan leuke en gezellige fietstochten door de omgeving.

Op de volgende dagen kan er tussen 10.00 en 14.00 uur gestart worden in alle dorpshuizen die aan de route liggen. De route van deze zaterdag gaat door de Wijk, Veeningen en Fort. De route van 1 juni gaat via Ruinen, Ansen en Echten (let op: start bij De Groene Hof, Broekdijk 1a in Ansen)

Programma

In de Wijk wordt het Kindertheater aan de Willem Koopsweg officieel geopend. Er zijn deze dag allerlei activiteiten bij het Kindertheater. Bij Zwembad de Slenken staat op het plein voor de ingang van het zwembad een outdoor fitness. Een vrij toegankelijk fitnesstoestel waar iedereen gebruik van kan maken. Een groepje mensen uit de Wijk heeft het initiatief genomen om dit te realiseren.

Ook is de brandweerkazerne deze dag geopend voor bezichtiging. Het aanwezige brandweerpersoneel licht graag het een en ander toe. Muziekvereniging Apollo geeft een lunchconcert in de brandweerkazerne, zij spelen daar met een klarinet ensemble van 12.00 tot 13.00 uur.

In Veeningen is er bij het Groene Hart een fitnessparcour, een hardlooppad, een sportkooi en een belevingspad voor de jeugd aangelegd. Dit allemaal dankzij inzet van de bevolking en een bijdrage vanuit Initiatiefrijk De Wolden. Bij de familie ten Kate is de Kijkstal aan de Markeweg te bezichtigen. In het dorpshuis is er een kinderrommelmarkt, springkussen en worden er poffertjes gebakken.

In Fort is de start bij dorpshuis ‘t Trefpunt. In De Snikke is een braderie met streekproducten uit Fort, Veeningen en de Wijk. Hier kunnen deelnemers op vertoon van het routeboekje een streekproduct uitkiezen.

De activiteiten stoppen om 16.00 uur. De telefoonnummers van de startpunten zijn: (0522) 443275 voor de Wijk, (0528) 391393 voor Veeningen en (0528) 391497 voor Fort.

Mooie plekjes

De fietsroutes gaan langs mooie plekjes in de gemeente en diverse bewonersinitiatieven. De initiatieven hebben allemaal een eigen thema en veel van de initiatieven die je tegenkomt hebben regionale, landelijke of zelfs Europese prijzen gewonnen.

Speciaal voor deze fietstochten is een fietsrouteboekje gemaakt. Maar je kunt de routes natuurlijk ook altijd rijden buiten de georganiseerde fietstochten om. Benieuwd naar het boekje? Deze is verkrijgbaar op diverse plekken in gemeente De Wolden, zoals bij dorpshuizen, campings, restaurants, hotels en bed & breakfast-faciliteiten.

Kijk voor meer info op www.dewolden.nl/25jaar.