Zwemloop Zuidwolde weer prooi voor Ine Strijker en Erwin Akkermans

Zuidwolde - Onder mooie weersomstandigheden en op een nieuw parcours werd afgelopen woensdagavond de jaarlijkse zwemloop van Zwembad de Waterlelie gehouden. Ine Strijker uit Ruinen wist haar titel te prolongeren en Erwin Akkerman uit Meppel ging voor het derde jaar op rij met de overwinning naar huis.

Vanaf 17.30 uur gingen de jongste deelnemers van start voor de 100 meter zwemmen en twee rondjes rennen op de speelweide, gevolgd door verschillende leeftijdscategorieën, afstanden en duo’s.

Hoofdprogramma

Bij het hoofdprogramma over 500 meter zwemmen en ruim vijf kilometer hardlopen werd het bij de dames pas laat beslist. Ine Strijker uit Ruinen moest deze editie duidelijk harder werken voor de winst dan vorig jaar. Pas in de laatste kilometer liep ze weg bij Stefanie Bouma (Zuidwolde). Frederike Rost uit Groningen werd derde.

Bij de mannen was het Erwin Akkerman uit Meppel die voor het derde jaar op rij won. Hij kwam met een groepje atleten uit het water, maar op het loopparcours nam hij direct afstand van de rest. Maarten van Dijk uit Hoogeveen werd door sterk lopen tweede. De 15-jarige Leonardo Hassing uit IJhorst pakte de derde plaats.

De kikker van De Waterlelie reikte de prijzen uit en sprak na afloop van een groot succes. ‘De sfeer was goed, ik heb veel blije kinderen gezien en met 120 deelnemers zijn we weer wat dichter bij het aanschaffen van een familieglijbaan.’

Uitslagen

Uitslag 500 meter zwemmen en 5,25 kilometer lopen bij de vrouwen: 1. Ine Strijker uit Ruinen (30:38); 2. Stefanie Bouma uit Zuidwolde (30:40); 3. Frederieke Ros uit Groningen (31:04).

Uitslag 500 meter zwemmen en 5,25 kilometer lopen bij de mannen: 1. Erwin Akkerman uit Meppel (25:41); 2. Maarten van Dijk uit Hoogeveen (27:13); 3. Leonardo Hassing uit IJhorst (27:34).