Mooi bedrag opgehaald in de Wijk voor de Maag Lever Darm Stichting

De Wijk - Collectanten van de Maag Lever Darm Stichting haalden in de week van 6 tot en met 11 mei maar liefst 1599 euro op in de Wijk. De collectanten gingen langs de deuren om aandacht te vragen voor de spijsvertering; een wonderlijk stelsel dat zowel je vriend of je vijand kan zijn.

Voor 2 miljoen mensen is de spijsvertering een vijand. Met het opgebrachte geld redt de Maag Lever Darm Stichting levens door meer onderzoek naar spijsverteringsziekten mogelijk te maken. Tijdens de collecteweek gingen ruim 13.000 collectanten door het hele land langs de deuren. Het bedrag dat zij ophaalden gaat naar voorlichting en wetenschappelijk onderzoek. Iedere dag werken onderzoekers aan een oplossing voor de 2 miljoen mensen in Nederland met een spijsverteringsziekte.

Collectebus 2.0

Er werd niet alleen aan de deur gecollecteerd, maar er word ook online door veel mensen een digitale collectebus aangemaakt (www.collectebus.mlds.nl). Daarnaast werkte de stichting met QR-codes voor Tikkie en werd op 20 plaatsen gecollecteerd met de collectebus 2.0, waarmee je ook contactloos of met PIN kunt betalen.

Opbrengst collecte

De Maag Lever Darm Stichting steunt baanbrekende wetenschappelijke onderzoeken naar spijsverteringsziekten, betere diagnostiek voor maag-, darm- en leverziekten en innovatieve behandelmethoden: Samen strijden voor een gezonde spijsvertering.

Heb je de collectant gemist en wil je doneren? Dat kan alsnog via collectebus.mlds.nl. Volgend jaar is de collecteweek van de Maag Lever Darm Stichting van 15 tot en met 20 juni. Aanmelden als collectevrijwilliger kan via: www.mlds.nl/over-ons/help-mee/collectevrijwilliger.