34 basisschoolgroepen gingen de strijd aan met elkaar

Hoogeveen - Tijdens de Rabobank BankBattle op 15 mei streden 34 groepen van regionale bassischolen tegen elkaar. De BankBattle is een internetquiz, waarbij leerlingen vragen en praktijkopdrachten voorgelegd krijgen.

De quiz succesvol en binnen de tijd afronden vraagt om tactiek, strategie en goede samenwerking. De drie winnende groepen werden door Rabobank Het Drentse Land verrast met een taart en een workshop naar keuze voor de hele klas.

Drie clusters

Door de deelname van het grote aantal basisscholen uit diverse gemeenten in Zuidoost Drenthe werd het wedstrijdveld in 3 regionale clusters verdeeld. Op BankBattleDay zaten alle leerlingen om 8.30 uur in de startblokken voor de kennisquiz. Tot 12.30 uur kregen zij praktijkopdrachten en vragen voorgelegd die betrekking hadden op schoolvakken, muziek, computers, techniek, radio, televisie en internet. Na een ochtend boordevol samenwerking en tactische- en strategische keuzes, ontrafelden de groepen een digitale code, waarmee ze de kluis kraakten.

De groepen die dat het snelst binnen hun cluster deden, wonnen een mooie prijs. Zo konden ze onder andere kiezen uit een workshop rap, streetdance, capoeira, musical en 3D-Pen-Tekenen. Daarnaast werden ze door Rabobank medewerkers verrast met een taart voor de hele klas.

Enthousiast

De kinderen op OBS de Vlinderhof in Noord-Sleen en OBS de Schuthoek uit Hoogeveen reageerden in ieder geval enthousiast op het zien van de Rabobank medewerkers. Freda Kikkert, Rabobank Adviseur Dagelijkse Bankzaken, stond met een taart voor de klas bij OBS de Schuthoek, waar onrust ontstond. ‘Wie is ze en waarom is ze hier?’ Na wat gissende opmerkingen, vroeg één leerling zelfs: ‘Krijgen we soms een nieuwe juf?’, waarop Freda antwoordde met: ‘Wat als ik jullie nu eens vertel dat ik van de Rabobank ben?’, waarna ze met luid gejuich werd ontvangen. Naast OBS de Vlinderhof en OBS de Schutkoek, feliciteren we ook ODBS ’t Echtenest uit Echten.