JVZ maakt zich op voor KNVB Bekerfinales District Noord

Zuidwolde - Nog maar een paar weken en dan zal Zuidwolde het middelpunt zijn van het voetbal van de drie noordelijke provincies. Op zaterdag 1 juni worden dan de KNVB Bekerfinales District Noord gespeeld op Sportpark Woltingeslag.

De organisatie ligt in handen van Jeugdvoetbal Zuidwolde (JVZ), zij zullen de komende dagen de laatste spreekwoordelijke puntjes op de i zetten.

Felbegeerde titel

Tijdens deze dag doen 96 teams mee en worden er 108 wedsstrijden gespeeld. Deze teams hebben dit seizoen de halve finales van de regionale bekercompetitie weten te bereiken. Tijdens de finales zullen zij gaan strijden om de felbegeerde bekertitel district noord. Eén van de finalisten is het team JO10-2 van JVZ, die het onlangs opnam in de bekercompetitie tegen ACV JO10-4 uit Assen. De winnende punten gingen mee naar Zuidwolde, wat inhoudt dat ze vanzelfsprekend geplaatst zijn voor de bekerfinale.

Drukte

Om de finales in goede banen te leiden is JVZ vorig jaar al begonnen met de organisatie. Zo zijn omwonenden van het sportpark ruim op tijd op de hoogte gebracht van de te verwachten drukte en is er intensief contact met de gemeente en bedrijven. Het verkeers- en parkeerplan is rond en er wordt onder meer gebruik gemaakt van de omliggende parkeerplaatsen op zowel het sport- als industrieterrein.

Daarnaast worden er zo'n 100 vrijwilligers ingezet voor diverse taken en werkzaamheden en zijn medische zorg en EHBO geregeld. Tijdens de dag is er een verloting die ten goede komt aan de Zwaluwen Jeugdactie, die het sporten voor jongeren met een beperking mogelijk maakt.

De vereniging laat weten trots te zijn, mede in het kader van het 15-jarig bestaan van JVZ, dat de KNVB de organisatie van de KNVB bekerfinales district Noord aan JVZ heeft toegewezen. JVZ hoopt voetballend Zuidwolde op de kaart te zetten in samenwerking met de moederverenigingen VVZ, ZZVV, en de gemeente en deelnemende bedrijven.

Belangstellenden uit Zuidwolde en omgeving zijn welkom om op 1 juni de bekerfinales bij te wonen. Een ieder wordt daarbij verzocht om zoveel mogelijk op de fiets naar het sportpark te komen.