Dorpsstraat de Wijk is feestelijk heropend

De Wijk - Afgelopen zaterdag was het zover. De heropening van de Dorpsstraat in de Wijk -waar zoveel om te doen is geweest - is klaar en opgeleverd.

Toen de werkzaamheden vorig jaar begonnen zal menig Wieker geïrriteerd zijn geweest wanneer hij vast kwam te zitten in het verkeer, er omgereden moest worden of hij door het ‘bordencircus’ niet meer wist hoe te rijden.

Deze ellende is allemaal achter de rug. Er was tijdens de heropening weer een reden om te lachen. Want wat is de Dorpsstraat mooi geworden. Wethouder Gerrie Hempen-Prent was namens de Gemeente de Wolden aanwezig om de inwoners toe te spreken en in kort nog even terug te blikken op wat er is gebeurd, sinds het traject in gang werd gezet. Het vernieuwen en verbeteren van de straat stond hoog op het verlanglijstje van de inwoners, en daarvoor moesten offers worden gebracht. Met name de ondernemers hadden er zwaar onder te lijden dat hun zaken niet of nauwelijks bereikbaar waren tijdens de werkzaamheden. Zij zagen met lede ogen de teruglopende klandizie aan.

Strubbelingen

Wethouder Hempen-Prent erkende dat er strubbelingen zijn geweest, en dat niet alles verlopen is zoals het moest. Het positieve er aan is dat de werkzaamheden sneller zijn verlopen dan gepland. Dit had vooral te maken met de ideale weersomstandigheden.

Zoals de Dorpsstraat was in het verleden met ‘hobbels en bobbels’ kon het ook niet langer, vertelde Gina Homan namens de Belangenvereniging De Wijk, die namens de inwoners het punt op de agenda plaatste bij de Gemeente. Een andere inwoner van De Wijk herkende zich in het verhaal. ‘Als ik met de auto en caravan terugkom van vakantie, dan springen alles kastjes en deurtjes spontaan open. Zelfs in België zijn de wegen beter.’

Bloemetje

Diverse personen en groepen die zich ingezet hebben voor het project werden bedankt met een bloemetje. Ridder Reinold van de Clooster (John Kuiper) bracht te paard de Wieker dorpsvlag naar de molen, waar deze gelijk ten top werd gehesen. Met deze symbolische handeling werd de Dorpsstraat voor geopend verklaard. Bij dorpshuis de Havezate gingen de feestelijkheden verder met optredens van de Dickninger Geuzen en een DJ. Voor de kinderen was er een springkussen aanwezig.