Open dag biologisch-dynamisch kruidenbedrijf Het Blauwe Huis

Ruinerwold - Biologisch dynamisch kruidenbedrijf Het Blauwe Huis zet op zondag 23 juni vanaf 10 uur haar deuren open voor het publiek. Dit jaarlijks terugkerende evenement belooft een mooie dag te worden voor jong en oud.

Er valt van alles op het erf te beleven, zoals rondleidingen, lezingen over de biologisch-dynamische kruidenteelt, kruidenworkshops, kinderactiviteiten en livemuziek. Daarnaast is er ook een markt met een keur aan biologische producten. Dit jaar staat de open dag in het teken van cultuur en producten uit Portugal.

Stichting Het Blauwe Huis

De open dag wordt gehouden door de stichting Het Blauwe Huis. Deze stichting beheert de grond en gebouwen van Het Blauwe Huis. De stichting beoogt deze grond vrij te maken voor de biologisch-dynamische kruidenteelt en haar tegen redelijke pacht in gebruik te geven aan BD-telers. Een groep betrokkenen helpt mee om de financiering te dragen. De stichting wil meer mensen interesseren voor deze grondgedachte. In de aanwezige informatiestand wordt hierover uitleggegeven. De toegang tot de open dag en alle evenementen is gratis.

Het Blauwe Huis is gevestigd aan de Buitenhuizerweg 19 in Ruinerwold (Drenthe) (0522) 481827. Het Blauwe Huis is ook bereikbaar met de NS zonetaxi of OV-fiets vanaf station Meppel. Zie voor het actuele programma de website www.stichtinghetblauwehuis.nl.