Wolderwijs verwelkomt het 600e kind

Echten - Op peuterspelen de Echtense Keitjes in Echten is deze week het 600e kind van Kindcentra Wolderwijs van harte welkom geheten De Echtense Keitjes is een kleinschalige peuterspeelzaal in Echten.

Stichting Kindcentra Wolderwijs verzorgt kinderopvang op vier IKC’s binnen gemeente de Wolden (De Wijk, Ruinen, Zuidwolde, Ruinerwold). Naast de vier IKC’s exploiteert Stichting Kindcentra Wolderwijs peuteropvang in Echten, Linde en Veeningen. Stichting Kindcentra Wolderwijs is een maatschappelijke onderneming die het belang inziet van de vitaliteit van de dorpen in de gemeente De Wolden. Het is van belang dat peuters zich in de eigen woonomgeving kunnen ontwikkelen. Leren, spelen, andere kinderen ontmoeten; dat is de IKC-visie. Daarnaast is het belangrijk dat er een verbinding is met het basisonderwijs, in dit geval de basisscholen in Echten, Drogteropslagen en Veeningen. Het voortbestaan van deze scholen is afhankelijk van de instroom aan jonge kinderen vanuit de directe omgeving.

Het gezin werd maandagmorgen, door directeur Esther Wiersma, in het zonnetje gezet met een mooie bos bloemen. De kinderen Elvi en Olle kregen als cadeau een jaarabonnement bij de Drentse Koe aangeboden. Alle kinderen van odbs ’t Echtenest en de Echtense Keitjes kregen een feestelijk gebakje.