Concert van Woudklank ging de wereld over

Zuidwolde - Muziekvereniging Woudklank gaf afgelopen zaterdag 11 mei in een volle sporthal haar jaarconcert middels een muzikale stedentrip. Met nummers uit steden in alle uithoeken van de wereld lieten de vijf orkesten en slagwerkgroepen, aangekondigd door twee reisleiders, het beste van zichzelf horen.

Het opstaporkest met de jongste leden speelde onder leiding van Marjon Brouwer nummers uit Parijs, Lissabon en Moskou en de opstapslagwerkgroep onder leiding van Giovanni Timmermans nam de luisteraars mee naar steden als Santiago en Djakarta.

Havana

Het opleidingsorkest, ook gedirigeerd door Marjon Brouwer, speelde onder meer het swingende Havana en highlights uit de magische wereld van Harry Potter. De slagwerkgroep kwam zelfs in (T)rommeldam en Slaapstad. Het harmonieorkest onder leiding van dirigent Henk Veneman ging via New York en Jericho de Perzische markt over en kwam via Summer in the city terecht in Amsterdam, waar ze een Italiaanse variant van het bekende Tulpen uit Amsterdam speelde.

Bijzonder was het solo-optreden van saxofonist Justin Berends, begeleid door het harmonieorkest. Met het Latin Mood werd hij beoordeeld voor het D-examen, het hoogste niveau voor een harmonie. Het concert werd afgesloten met het gezamenlijk opvoeren van het Samba de Janeiro, een vrolijk nummer waar het publiek enthousiast in meeging.