Kartrijder Mick Blankespoor (9) blijft winnen

Koekange - Kartrijder Mick Blankespoor (9) uit Koekange is dit weekend zeer overtuigend winnaar geworden van de NXT GP van Emmen.

Deze GP kartrace, die in aparte raceonderdelen zowel linksom als rechtsom op dezelfde baan verreden werden (en daardoor uit maar liefst vier wedstrijden bestonden) vormen de eerste helft van de NXT-competitie 2019. De tweede helft zal later dit jaar (september) verreden worden.

Cadet-klasse

Mick behaalde twee keer de pole-positie in de Cadet-klasse en wist deze voor alle vier races om te zetten naar een eerste plaats, vóór een veld van bijna 20 Cadets. Een mooi resultaat voor de jonge karter, die twee weken geleden ook al voor een eerste prijs op het podium stond. Toen won Mick, die bij alle evenementen ondersteund wordt door Polytron Olie, de GP van Ulrum in Noord-Groningen.

Ook nationaal en internationaal is dit seizoen voor Mick Blankespoor uiterst goed begonnen. In het Nederlands Kampioenschap (georganiseerd door Chrono) zijn inmiddels twee wedstrijden verreden en staat hij 3e in het Cadet-klassement, na mooie podiumplaatsen op de circuits van Lelystad en Berghem.

Door zijn deelname aan het NK moest Mick, die dit jaar voor team Project One rijdt, de eerste wedstrijd van het Benelux GK4-kampioenschap laten schieten, maar in het Belgische Mariëmbourg behaalde hij in april wel een mooie derde plek bij de tweede GK4 race.

Broertje

Bij de GK4 heeft hij overigens leuke concurrentie: ook Mick’s jongere broertje Matthijs (7) rijdt daar mee in de Cadet-klasse.

In de NXT GP van Emmen nam Matthijs deel aan de Parolin Rocky-klasse, als “rookie” (beginner). En niet onverdienstelijk, want Matthijs mocht de eerste prijs in ontvangst nemen voor de rookie-klasse!