TCSuthwalda zet grote stap richting de play-offs

Zuidwolde - In een winderig Spijkenisse speelden de Heren 1 van TCSuthwalda Sportverlichting.com tegen een naaste concurrent. Met de 4-2 overwinning tegen Life & Finance Spijkenisse (de nummer twee van voor het weekend) werd een grote stap richting de play-offs gezet.

Zoals gebruikelijk begonnen de nummers 3 en 4 met hun singlepartij. Mattheo Knoop was slordig in zijn spel en verloor met duidelijke cijfers (6-2, 6-4) van Boy Vergeer. Tim van Terheijden speelde op nummer 3 en won zonder groots te spelen van Matthew Pierot (7-6, 6-4).

Verassing

Daarna was het de beurt aan Jarno Jans, die men gerust de verrassing van dit seizoen mag noemen. Jarno is eigenlijk als zesde man erbij gekomen en dan vooral als reservespeler, maar hij blijkt een aanwinst te zijn en speelt goed en op een zeer volwassen manier. Ook zijn wedstrijd in Spijkenisse was van grote klasse. Jarno won van Glenn Smits, toch geen klein jongen in de eredivisie (6-3, 6-3).

De stand na 3 enkelpartijen was 2-1 voor Suthwalda. Er werd verwacht werd dat Boy Westerhof het belangrijke 3e punt binnenhaalde, maar Boy had echter veel moeite met Janniek Lupescu, een jongen met een zeer goede backhand. Na verlies van de eerste set wist Boy toch de wedstrijd naar zijn hand te zetten (4-6, 6-2, 6-3).

Dubbels

In de dubbels werd gekozen voor de combinaties Boy Westerhof en Tim van Terheijden en Floris Kilian en Erik Dallinga. In tegenstelling tot de vorige wedstrijd waren Boy en Tim oppermachtig en wonnenZe makkelijk. Floris Kilian en Erik Dallinga speelden allebei 1 set goed, Erik de eerste set en Floris de tweede, op dit niveau moet je echter allebei in dezelfde set goed zijn, dus zij verloren hun dubbel. Eindstand 4-2 voor TC Suthwalda-Sportverlichting.com.

Volgende week zondag speelt TC Suthwalda om 12.00 uur thuis tegen Kimbria uit Maastricht, die met maar 2 punten stijf onderaan in de poule staan.