ZKC’19 heeft het niet meer in eigen hand

Zuidwolde - Korfbalvereniging ZKC’19 had speelde afgelopen zondag de belangrijke wedstrijd tegen Wêz Handich uit Friesland.

De aanval van ZKC’19 bestond deze week uit Kristian Krikken, Hielke Oostveen, Elske Oord en Jolein Ubels. Het eerste verdedigingsvak werd vertegenwoordigd door Maikel Vos, Hessel Kruit, Marlieke Krikken en Melissa Rijstenberg.

Initiatief

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. Beide partijen scoorden om en om en de doelpunten waren schaars aan beide kanten, wat resulteerde in een 4-4 score. Hierna nam ZKC 1 het initiatief en nam een voorsprong van 2 aan. Met een score van 6-8 werd de rust in gegaan.

In de rust maaken trainers Andre en Jan duidelijk dat de winst nog niet binnen was. Wêz Handich had veel pech in hun afronding. Na wat minuten spelen in de tweede helft dichtte Wêz Handich het gat van 2 en nam het voortouw. In een mum van tijd stond het 14-11 en schoof de wedstrijd naar de thuisploeg toe. ZKC’19 probeerde over verschillende schijven te scoren, maar het lukte niet. Het schotpercentage wat gehaald zou moeten worden om een wedstrijd als deze te willen winnen, haalde het eerste team van ZKC’19 niet. Ze konden niet meer bijkomen en hier maakte Wêz Handich gebruik van, zij bleven wel scoren. De matige tweede helft van ZKC resulteerde in een stand van 20-13.

ZKC’19 heeft het kampioenschap nu niet meer in eigen hand. Het is afwachten wat Wez-Handich de laatste wedstrijden gaat doen.

Doelpunten makers

Kristian Krikken; vijfmaal

Maikel Vos; driemaal

Marlieke Krikken; tweemaal

Elske Oord: eenmaal

Jolein Ubels; eenmaal

Melissa Rijstenberg: eenmaal