Dubbel Drents is trots op het witte goud

Zuidwolde - Vijf Drentse aspergetelers zoeken samenwerking onder de vlag Dubbel Drents. Een van deze vijf is kwekerij Weiland aan de Burg. Tonckensstraat 64 in Zuidwolde. Elke ondernemer heeft een eigen unieke wijze van bedrijfsvoering. Alle vijf delen eenzelfde ambitie: bewust ondernemen in nauwe samenwerking met de regio.

Aan ons oog onttrokken groeit het witte goud in de Drentse grond om nú geoogst te worden. En dat oogsten heet dan steken, dat door een zorgvuldige mensenhand wordt gedaan.

Aspergeoogstfeest

Het eten van asperges vergroot de feestvreugde en daar zijn ze het bij kwekerij Weiland hartstochtelijk mee eens. Samen met plaatselijke restaurants houden Eric en Gerdie Wieland de al befaamde aspergeoogstfeesten. Dit jaar is het aspergeoogstfeest op zondag 5 mei, vanaf 12.30 uur. Er doen diverse restaurants uit de omgeving mee en bezoekers kunnen een rondleiding volgen op het aspergeveld van Kwekerij Weiland.

Vrijdag 3 mei en zaterdag 4 mei worden ook aspergeoogstfeesten gehouden, maar dan alleen met behulp van Plattelandsrestaurant Op de Deel en van de Belt Catering en Verhuur. Opgeven kan via aspergeoogstfeest@gmail.com.

De andere vier bedrijven die meedoen in deze samenwerking zijn Aspergeboerderij Sandur in Nieuw-Amsterdam, team Sturing in Hooghalen, Maatschap Dilling in Drouwenerveen en Aspergeboerdij Hoorn. Alle vijf de telers zetten graag hun deuren open op eigen erf. Ze verkopen hun asperges rechtstreeks vers van het land en geven daarbij graag tips voor het behoud van de kwaliteit en verrassende bereidingen.