Inloopavond Havezate goed bezocht

De Wijk - In de Havezate werd afgelopen vrijdag 12 april een gezellig inloopavond met muziek gehouden. De inloopavond werd goed bezocht.

De inloopavond met muziek van de Wieker Streetband stond gepland voor inwoners om van gedachten te wisselen onder het motto: ‘De Havezate: goed voor elkaar!’. Het bestuur in oprichting bestaande uit: Jan Smits, Janet de Roo, Tinus Nijstad en Coen Meenhorst was aanwezig om vragen van inwoners te beantwoorden en om ideeën en wensen aan te horen.

Meer mogelijk

Tegelijkertijd werden de mogelijkheden van de Havezate getoond. Er is duizend vierkante meter ruimte tot de beschikking. Jan Smits: ‘Er is hier veel meer mogelijk dan gedacht wordt. Dat hebben we vanavond wel laten zien. De Havezate moet na de verzelfstandiging het bruisend centrum van De Wijk worden. Een ontmoetingsplek voor verenigingen, waar activiteiten op maatschappelijk, cultureel, ondernemend en educatief gebied mogelijk zijn. Een dorpshuis waar mogelijkheden liggen voor allerlei initiatieven vanuit dorp en omgeving. Maar vooral een laagdrempelige ruimte, waar iedereen welkom is.’

Er is de afgelopen jaren door veel mensen hard gewerkt aan de verzelfstandiging van de Havezate. De opdracht is om binnen drie jaar helemaal zonder subsidie te draaien.