Happen en Trappen langs dorpshuizen De Wolden

Koekange

De samenwerking tussen dorpshuizen in De Wolden krijgt nu ook gestalte met een activiteit. Op zaterdag 6 oktober kunnen fietsliefhebbers opstappen voor een tocht over 45 kilometer. Het elders veelbeproefde recept Happen en Trappen brengt de deelnemers deze dag vanuit Koekange naar achtereenvolgens Ruinerwold, Koekangerveld, Echten, Veeningen en weer terug naar Koekange.

Het initiatief komt ook uit dorpshuis De Schakel, waar Jennie Zwiers al jaren de scepter zwaait. Haar wandelvriendin Gerdine de Kleine inspireerde Jennie tijdens een van de wandelingen. ‘Als beheerders van dorpshuizen komen we elk jaar bij elkaar om ideeën en ervaringen uit te wisselen. Dat hebben we nu drie keer gedaan, maar wat is er nu leuker om eens bij elkaar een kijkje in de keuken te nemen? Dan kunnen inwoners van bijvoorbeeld Koekange ook eens zien hoe het er in Veeningen aan toegaat en uitziet’, vertelt Jennie. ‘Het Happen en Trappen is eruit voortgekomen, het is in feite een open huis van de deelnemende dorpshuizen.’

Lekkers

Uiteraard gaat het bij Happen en Trappen ook om het vullen van de maag. In Koekange en Ruinerwold staat koffie met iets lekkers klaar, in Koekangerveld wordt soep geserveerd, Echten biedt ijs en in Veeningen zorgt Gerrie Benning voor ‘een broodje warm’ of patat. Beide mag ook, maar dan moet een van twee bijbetaald worden. Bij de finish in Koekange wacht dan nog een verrassing. Kosten voor de tocht bedragen 15 euro, starten kan tussen 9.30 en 11.00 uur bij dorpshuis De Schakel in Koekange.

Aanmelden kan bij dorpshuisdeschakel@gmail.com, maar is niet verplicht.

Meer lezen? Kijk op: www.meppelercourant.nl