Feest Alteveer/Kerkenveld staat in teken van Mokum

Alteveer/Kerkenveld

Tweelingdorp Alteveer/Kerkenveld staat aankomende feestweek helemaal in teken van Amsterdam/Mokum. De feestweek wordt gehouden van 27 augustus tot en met 2 september en staat weer bol van de activiteiten voor alle leeftijden.

Vorig jaar werd het hele programma op zijn kop gegooid. De nieuwe indeling leverde veel positieve reacties op. De feestcommissie bouwt nu voort op het succes van vorig jaar. Veel vaste onderdelen keren terug, maar er zijn zoals ieder jaar ook weer verrassende nieuwe activiteiten.

Darten en kaarten

De feestweek start traditiegetrouw op maandagavond. In de feesttent is er een koppel-darttoernooi, vervolgens komen de speelkaarten op tafel om te jokeren en klaverjassen. Dinsdag zijn er activiteiten voor kinderen en ’s avonds een bingo met als hoofdprijs een spiegelreflexcamera met fotocursus.

Nieuw is de Doe-markt op woensdag, als aanvulling op de rommelmarkt. ’s Avonds vindt de 48e editie van de Alkeloop plaats, gevolgd door de theorieronde in de tent. Op donderdag staan dauwtrappen, het dorpsontbijt, fietstocht happen en trappen, de versierde wagenoptocht en een feestavond op het programma. Vrijdag wordt ’s morgens een spelletjesochtend gehouden en ’s middags een meerkamp voor de kinderen en ’s avonds is de playbackshow. Na de meerkamp voor volwassenen op zaterdagmiddag is er ’s avonds groots feest met een spetterend optreden van de band Spot. Zondag wordt er afgesloten met een evangelisatiedienst.

Er valt dus weer van alles te beleven. De feestcommissie heeft er in ieder geval erg veel zin in en ziet de dorpelingen graag verschijnen op het feestterrein aan de Jan Haarstraat in Alteveer. Het gehele programma is te vinden op www.alteveerkerkenveld.nl