Vroeg vogels kijken bij Meeuwenveen

Zuidwolde Bijna alle in Nederland broedende vogelsoorten zijn weer in het land. Een mooie tijd om erop uit te gaan en te kijken en luisteren welke vogels er zijn te ontdekken. Natuurvereniging Zuidwolde organiseert een vroege vogelexcursie. Onder leiding van vogelkenner Feike van Dijken kunnen deelnemers zaterdag 28 april vanaf 06.15 uur een wandeling van ongeveer 5 kilometer op en om het Meeuwenveen maken.

Het Meeuwenveen maakt onderdeel uit van een vogelrijk natuurgebied net buiten Zuidwolde. Het is een groot ven omringd door heide en bos. Talloze soorten watervogels, rietvogels zoals ook Blauwborst en ganzen, maar ook roofvogels kunnen er gezien worden.

De excursie start om 06.15 uur bij de parkeerplaats nabij de Nieuwe Dijk 26. Voor gezamenlijk rijden vertrek om 06.00 uur vanaf het Tonckenshuys aan de Meppelerweg 22 in Zuidwolde. Einde excursie rond het middaguur. Opgave via vogelwerkgroep@natuurverenigingzuidwolde.nl wordt op prijs gesteld, maar is niet noodzakelijk. Voor koffie wordt gezorgd. Leden en niet-leden, iedereen is welkom.